Сенници | Рино Системс Skip to main content
Loading...

Модерни и практични, сенниците Ви защитават от вредните слънчеви лъчи и дъжда, като същевременно разширяват дома Ви извън неговите стени, осигурявайки ви повече пространство навън.

Искате ли Вашият двор или тераса да се превърнат в атрактивно и функционално жилищно пространство с едно движение на дистанционното или манивелата? Това вече е лесно и достъпно – с красиви и функционални сенници.

Предлагаме Ви богата гама от цветове и десени на PVC или акрилни платове, а качеството на тъканта гарантира дълги години пълноцветна красота, без притеснения от избеляване или прокъсване.

Защо да изберете нашите сенници?

  • гарантирано качеството
  • широка гама от разнообразни цветове, десени и други
  • професионалист с опит – вижте сами като прочетете подробна информация за сенниците.

Модерни и практични, сенниците Ви защитават от вредните слънчеви лъчи и дъжда, и същевременно разширяват дома Ви извън неговите стени. Сенниците ще превърнат Вашия двор или тераса в атрактивно и функционално жилищно пространство с едно движение на дистанционното или манивелата.

Предлага се богата гама от цветове и десени на PVC или акрилни платове, а качеството на тъкaнта гарантира дълги години пълноцветна красота, без притеснения от избеляване или прокъсване.

Практичната страна на това да имаш сенници

Тъй като са лесни и удобни за употреба, сенниците са най-широко разпространеното средство, с чиято помощ се скриваме от слънцето, предпазваме пространствата от дъжд, вятър, навявания и всякакви други атмосферни условия. Сенниците са подходящи за балкони на жилищни и офис сгради, за витрини на магазини и други търговски обекти, както и за вили и други помещения.

Друго предимство на сенниците е, че са естетични – стоят елегантно като допълнение към фасадата на сградата. Разбира се, има вариант да откриете пространството по лесен начин. С помощта на специалния механизъм сенникът се прибира и вече имате достъп до слънчевите лъчи.

Сенници: подръжка, материали и функции

Основната причина, поради която сенниците са толкова популярни, е това, че предпазват от слънце. За това помага така нареченото платнище. То е изработено от специален текстил, който има UV защита, дълготрайно устойчив е на слънчевите лъчи. Освен това не пропуска вятър, топлина, течности и частици, и най-важното – не се нагрява.

Този тип сенници, така познати като платнища, са широко предпочитани заради дишащата си материя, която помага на въздуха да циркулира и проветрява помещенията като раздвижва и освежава въздуха.

Разнообразието от цветове дават възможност на клиента да подходи естетически, избирайки онова, което най-много подхожда за неговия дом, вила или търговски обект.

Сенници: видове конструкции и функции

Стандартно, сенниците съдържат скелет, който е направен от алуминий.

Основно са в бяло, но може да се избере и друг цвят по желание на клиента.

Има различни видове сенници:

Сенници с падащо рамо

Този сенници е характерен с това, че платът е успореден на прозореца или стената. Горната му част е на ролка и има възможност да се отпусне надолу. Има специален механизъм (манивела), с който се свива. Този тип сенници са предпочитани за фасада на различни сгради, за магазини и други обекти с търговска насоченост като заведения, барове на открито и др.

Голям плюс е, че са силно устойчиви на вятър.

Сенници за балкон

Сенниците за балкон, както е и наименованието им, са типични за балконите и терасите. Спецификата им е проста: платът се навива и спуска с цел да покрие пространството до определена степен, зададена от човека.

Сенници с рамо, което се чупи

Сенниците с рамо са подходящи за по-големи и широки тераси, защото самия сенник излиза извън сградата с цел да покрие по-голямо пространството от нея. Този тип конструкция е характерна с това, че едното рамо се отваря, изпъва плата, когато решим да отворим сенникът.

Как да поддържаме и чистим сенниците?

Както вече отбелязахме, сенниците са изработени от водоустойчиви материали. По тази причина не е препоръчително да използвате химия или препарати за почистване, които могат да увредят плата, да го износят или захабят.

За да почистите вашите сенници, ако те са прашни, препоръчително е да ползвате прахосмукачка или струя с вода. Ако имат петна, отстранете ги с препарат, който е неутрален, или се консултирайте в магазина, откъдето сте ги закупили.

Металната част от сенниците се поддържа с влажна кърпа.