Цена за дограма

Подмяната на дограмата у дома е дълъг процес, изискващ солидно проучване и ясна визия.

Определянето на бюджета също е ключов момент, който дава тежест при избора на дограма.

Що се отнася до проучването и анализа на цените на пазара към момента, ето някои точки, които е добре да не пропускате.

Ясна визия от какво се нуждаете

Преди да се гмурнете в океана от възможности и фирми-изпълнители, изяснете си какво искате и кое ще бъде най-доброто решение за вашия дом. В това число, вземете под внимание изложението на дома; останалата част от интериора; бюджета, който сте готови да отделите; дали домът ви има топло- и хидроизолация.

Изясняването на всички тези аспекти ще служи за отправна точка при изготвянето на индивидуалната ви оферта.

Типове профили

На второ място, поровете се из интернет и проучете предимствата и недостатъците на различните типове профили (ПВЦ, алуминиева, дървена и т.н.).

След като се насочите към даден тип дограма, проучете и за компания, която има положително реноме сред предишни клиенти в онлайн форуми. В крайна сметка, какъв е смисълът да направите тази стабилна финансова инвестиция, ако изпълнението куца?

Ценообразуването при дограмата се влияе от широчината и височината на прозорците. В случай, че дадена фирма ви изпрати оферта според квадратурата, може да бъдете сигурни, че нещо не е наред.

Това, което може да направите, е да вземете груби размери, за определяне на приблизителна цена. В случай, че сте решили да работите с дадена фирма, техническо лице от фирмата би трябвало да вземе точни размери.

Допълнителни елементи

Ако планирате допълнителни елементи, като первази, мрежи за комари, щори и други, помолете цената за тях да бъде включена в цялостната оферта, за да няма неприятни изненади в бъдеще.

Избор на стъклопакет

При избора на стъклопакет, вземете под внимание изложението на жилището си, за да бъде може стъклопакетът да бъде максимално ефективен и функционален.

Броят на частите от дограмата, които се отварят, също дава отражение на крайната цена. Например, само една отваряща се част е най-евтината възможност, а всяка допълнителна оскъпява крайната цена. Въпреки това, дограмата е нещо, което ще експлоатирате в дълъг период от време и трябва да помислите за почистването и поддръжката. Една отваряща се част затруднява сериозно почистването от външната страна, например, както и проветряването на помещението.

Избор на цвят

Вероятно сте забелязали, че най-разпространеният цвят е белият. Това е и най-евтината възможност за дограма, която пасва добре на (почти) всякакъв интериор и екстериор.

В случай, че пожелаете дограмата ви да е в по-различна гама, за да пасва перфектно на личния ви стил, имайте предвид, че това най-вероятно ще повиши крайната цена в офертата.

Ако желаете можете да разгледате нашите видове Алуминиева и PVC дограма, или директно да ни изпратите запитване за оферта.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *