Интериорни врати

Интериорните врати понякога се считат за маловажни при обзавеждането на един дом или офис. Все пак, целта е едно помещение да бъде затворено, какво значение има как… Или пък не?

Ако поне веднъж сте търсили интериорни врати, със сигурност ви е направило впечатление огромното разнообразие, което се предлага на пазара. Причината за този огромен избор е и важността на вратите при обзавеждането на една сграда. Цветове, материали, комбинациите между тях, всичко това има влияние върху цялостния облик, усещането за комфорт, лукс, а не на последно място – и функционалност.

По-долу ще разгледаме основните параметри, които се вземат предвид при избора на интериорна врата, без значение дали става дума за офиса/друго здание или дома.

Материал

Това е една от основните характеристики, имаща огромно значение върху качеството на вратата и целите, за които е подходяща. Една ще бъде тя за мокри и влажни помещения, друга за кухнята или детската стая, например.

МДФ – това е един от най-харесваните и масови материали, тъй като е устойчив, поддържа се лесно и има огромно разнообразие от модели и комбинации. Състои се от пресовани частици от различна дървесина с добавени слепващи агенти. Съчетаването на дърво и стъкло при интериорните врати е чудесно и много предпочитан избор за дневната. Така се създава уединение, но не и чувство за пълна изолация на тази основна стая от дома. Предлага достъпна цена и е сред най-популярните материали за производство на интериорни врати.

HPL – този материал е сравнително непопулярен за направата на врати, но пък е много практичен. Този материал представлява всъщност пресован ламинат с изключително добри показатели – устойчиви, красиви и лесни за поддръжка.

Масив – това означава, че за направата на вратата е използвано само истинска дървесина – бук, дъб, череша, орех и т.н. Предимствата са ясни – солидност, качество и издръжливост, но при определени условия. Както всеки дървен материал, така и вратата от масив има своите нужди, за да бъде красива дълго време. Не е подходящ за помещения с висока влажност.

Цвят

Според едно от основните правила, цветът на вратата се избира спрямо този на пода и дограмата на прозорците. Разбира се, има изключения, но в масовия случай дограмата е бяла, а подът, в контрастиращ на него цвят. Това затруднява до известна степен решението, но класически цветове като бяло или черно придават стил на помещението.

Може да се включи и матирано стъкло за някои помещения. Много харесвани са и вратите с дървесен фурнир. Тъмните цветове придават дълбочина на помещението, съчетават се лесно с цветни стени и мебели. Бялото и другите светли тонове пък са чудесен акцент и създават усещане за стил и лекота.

Материал и цвят – това са основните показатели, които определят това дали една интериорна врата е подходяща за вашите цели. Разгледайте и какво предлагаме на нашия сайт: https://www.rhinosystemsbg.com/products/interior-doors/

Интериорните врати не само отделят едно помещение от друго, благодарение на умелото им съчетаване, може да се постигне визуална промяна на интериора – чувство за промяна, удобство и уют.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *