Външни ролетни щори

Външните ролетни щори са неоправдано пренебрегвани при търсене на решения за дома или офиса. Повечето хора се фокусират върху вътрешните щори, били те хоризонтални или вертикални, за да направят помещението уютно и защитено от топлината, слънцето или пък лъхащия студ. Външните ролетни щори имат много по-сериозен потенциал в тази област. Как и защо, вижте по-долу.

Основната роля на външните ролетни щори е постигането за слънцезащита. Когато помещението е пряко огрявано от слънчевите лъчи през по-голямата част от деня, това може да причини дискомфорт – високи температури, трудност при ползването на монитори (офис техника, телевизори и т.н.), както и редица други проблеми. Освен това придават завършеност на фасадата на сградата и придават по-специално излъчване. Монтажът може да се извърши върху съществуваща дограма, така че не се налага подмяна и на самите прозорци, а също и върху фасадата на дома.

Управлението на самите щори става по два начина – механично или дистанционно. При първия начин е чрез въже/ширит или манивела, а вторият – с помощта на електромотор и бутон/дистанционно. Естествено, вторият вариант предлага по-голямо удобство, но съвсем не е нужно, за да функционира добре щората.

Външните щори не само пречат на светлината да влиза, те изолират топлината и шума – чудесна новина за хората, които живеят или работят на шумно място. Натовареният трафик може да се отрази пагубно върху работния процес, а още по-зле върху съня и пълноценната почивка.

Този тип щори може да се произведат от ПВЦ или алуминий, като всеки вид си има своите предимства. PVC ролетните щори са по-леки и по-достъпни като цена, като това не е за сметка на качеството. Могат да се боядисат в цвят по желание, за се съчетаят перфектно с облика на сградата. Алуминиевите ролетни щори са инвестиция, която се изплаща с годините, осигурявайки надеждност и по-висока степен на шумоизолация. Сериозно предимство на алуминиевите щори е, че могат да бъдат и охранителни, намалявайки риска от злонамерено проникване в дома/офиса. По-устойчиви са на външни влияния и не променят качествата си за по-дълго време.

Предимства на външните ролетни щори:

  • Спират шума;
  • Изолират топлината;
  • Спират слънчевите лъчи;
  • Повишават енергийната ефективност;
  • Разнообразие от цветове;
  • Широк диапазон от цени.

Разбира се, външните щори са въпрос на избор, докато качествената дограма е необходимост. Правилните решения за дома и работното място са от ключово значение за комфорта и енергийната ефективност. Инвестирането в подходящи за целите дограма и външни ролетни щори, може да намали разходите за отопление през зимата и съответно за охлаждане през лятото, запазвайки температурата на помещенията. Спестяването от режийни разходи е сериозен плюс, който кара много хора да се обръщат към професионалните и комплексни решения.

Превърнете дома си в източник на спокойствие и уют, а работното си място – в неспирно вдъхновение.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *