Аксесоари | Рино Системс Skip to main content
Loading...
Стъклопакет

Стъклопакетите са десетки видове, различаващи се основно по структурата и вида на самото стъкло, дебелината му, както и по общата дебелина на стъклопакета. Масовите стъклопакети при PVC дограмата се произвеждат с дебелина 24 мм  и обикновено 18-20 мм при алуминиевата дограма. Стъклопакета с дебелина 24 милиметра се е наложил като стандартен поради оптималните качества които притежава, най-вече топлопроводимостта. По широките профили по правило се окомплектоват с по дебели стъклопакети, така при 5 камерните например са популярни 28-32 мм стъклопакети. Трябва да отбележим, че такава дебелина е подходяща и за изпълнение на тройни стъклопакети.

По- важното в случая е избора на самото стъкло. Бяло, мат, делта, зелен планибел, син стоп сол и т. н. са въпрос на лични предпочитания. В последно време на пазара има и енергоспестяващи стъкла, като нискоемисийни ( Ка) стъкла или 4 сезонно /мултифункционално/. Те са оптималния вариант цена- качество-комфорт.

Някои от оптималните предложения при конкретни цели, могат да бъдат:

– Стандартен 24мм стъклопакет  4мм бяло стъкло/4мм бяло стъкло – неангажиращ, често използван

– Стъклопакет 24мм от 4мм нискоемисионно стъкло/ 4мм бяло стъкло – добър вариант за пестене на топлина

– Стъклопакет 24мм или 28мм от 4мм нискоемисионно стъкло/ 7мм триплекс – много добър вариант /едновременно/за пестене на топлина и противо взломна защита

– Троен 32мм стъклопакет  Б4/Б4/Б4 –  добър вариант за топлоизолация

– Троен 32мм стъклопакет Ка4/Б4/Б4 –  добър вариант за топло- и шумоизолация

-Троен 32мм стъклопакет Ка4/Б4/Мултифункционално – много добър вариант за топло- и шумоизолация

Имайте предвид, че всяка комбинация на цветни стъкла с други намалява светлината.

Пълненето на стъклопакета с газ аргон е по Ваше желание, но имайте предвид, че молекулата му е толкова малка, че не се задържа вътре дори и 1 година. И накрая не пестете откъм качествата на стъклопакета- неговата площ е неколкократно по-голяма от площта на дограмата. Вие сами може да си направите извода.

Обков

Важен е и въпросът за вида обков, с който е оборудвана дограмата. Обковът – това са дръжки, панти, заключващ механизъм и т.н.. Съществуват различни марки обков, но във всички случаи е важно той да е регулируем. При него дори и след години може да бъде извършен реглаж и настройка, които да върнат първоначалното гладко функциониране и леко отваряне и затваряне на прозореца. За избягване на ценови изненади е важно да се знае и нивото на стандартно влагания в дограмата обков. Видът отваряне – едноплоскостно или двуплоскостно (в една или две равнини) е въпрос на функционалност и второто предлага далеч по-добри удобства срещу неголямо оскъпяване.

За балконските врати е много удобно, когато излезете на балкона, да може да затворите вратата след себе си. Това става благодарение на едно просто и евтино устройство наречено „шнапер”. На крилото от външната страна се монтира една малка дръжка, която служи за придърпване на вратата, а самия механизъм се монтира в профила на касата.

Все по-актуален за по-надеждно заключване, особено за ниските етажи, е т.н. противовзломен или „security” обков. При новите системи обков разликата в цената за включването и на тази опция не е голяма. Инвестицията си струва.

Ако пък искате да затворите зимна градина или друго пространство, има възможност на PVC крилото да се сложи т.н. обков „VW”(успоредно плъзгане), и така да има възможност крилата да се отварят плъзгайки се странично. Този обков позволява придвижване на крила с размери до 1300мм х 2200мм, което дава една доста голяма отваряема площ без крилото да пречи вътре в помещението и не позволява увисването му. От друга страна, за разлика от стандартното релсово плъзгане, дава една много добра изолация при затваряне, посредством многоточковото притискане на крилото към касата. Цената на този тип отваряне в сравнение със стандартната, естествено е доста по-висока, но в някои случаи това е единственото решение.

Обковът, който ние използваме в производството, е по желание на клиента –  „Vorne” или MACO.

Микровентилация

Какво е микровентилация? 

Oбковът за микровентилация осигурява контролирана вентилация без да има загуба на топлина. Как се постига това? Дръжката на прозореца е специфична – има още една позиция на отваряне, под ъгъл 45°. По този начин се осигурява една пролука, с размери между 10 и 13 мм в горния край на прозореца, което е достатъчно, за да се гарантира необходимата вентилация на помещението.

Разликата във въздушното налягане вътре и извън помещението позволява една бавна, но ефективна смяна на въздуха. При желание за микровентилация се използва стандартният обков при двуосово отваряне. Обковът за микровентилация е приложим само при стандартните правоъгълни прозорци. Предимството тук е, че няма допълнителна монтажна работа, системата не позволява проникване на дъждовни капки и има допълнителна противовзломна защита във фиксираната мкикровентилационна позиция.

Това е една чудесна възможност за сигурно, безопасно и ефикасно проветряване на помещенията, а оттам и за предотвратяване на конденза.

Подпрозоречни ПВЦ первази /различни по цвят и размери/

Практични и удобни, придават елегантност и завършен вид на вашия прозорец

Алуминиеви подпрозоречни первази и козирки

Различни по цвят и размери.

Предлагаме различни видове комарници и в почти всички цветови гами

Комарници – противонасекомни мрежи

Те са универсално средство за защита от насекомите, особено през лятото. Тяхното значение е постигането на удобство и комфорт в дома Ви.

  • Комарниците не изискват никаква поддръжка, освен елементарно почистване;
  • Рамките и мрежите против насекоми се произвеждат от материали с добро качество, което ги прави трайни и устойчиви;
  • Не закриват гледката през Вашия прозорец;
  • Не заемат много място и не пречат;
  • Не скърцат;
  • Демонтират се изключително лесно.
  • Могат да бъдат поставяни на прозорци и врати с всякакъв размер и характеристики.

    Предлагаме различни видове комарници и в почти всички цветови гами
Статични комарници

Подходящи са за прозорци, които не се ползват по предназначение, а имат само функция – проветряване. Монтират се на куки или райбери и много лесно се демонтират през зимата.

Комарници на руло

Тези мрежи срещу насекоми са подходящи за прозорците, които използвате за да се радвате на гледката. Те могат да бъдат вдигани и сваляни по всяко време или да бъдат застопорени през зимата. Изключително функционални и удобни мрежи против насекоми.

Комарник плисе

Тези мрежи биват поставяни както на прозорци, така и на врати. Вратите са най-големият вход за насекомите към Вашия дом. Комарниците за врати се използват масово в САЩ и не създават никакви неудобства, когато са качествени и професионално монтирани.

Комарници с панти

Събирането на този модел става ксто се прегъва като хармоника и е удобен при врати и големи пространства. Събран комарника не пречи на изгледа и заема малко място, като не пречи при преминаването.